6723 Szeged, Nádas u. 14/a 36 20 342-6618
Tini Kozmetika

Tini Kozmetika

Bejelentkezés

Tini Kozmetika Szegeden

Számos felmérés szerint a fiatalok egyre nagyobb figyelmet szentelnek a bőrápolás témájára. Fokozottan érdekli őket a kamaszkor nehéz időszakában fellép bőrproblémák és ugyanakkor professzionális segítséget is igénylik.

Az ember hormontermelődésének intenzívebb beindulása megkezdődik a nyolcadik életévben. Ekkor megindul a mellékvesekéregnek köszönhetően a férfihormon termelődése. A hormontermelődés a pubertásban 10-14 évesen a petefészekben és a herékben folytatódik. A fiatalok aknéi az arc T-vonalában alakulnak ki. A fiúk aknéi azért súlyosabbak, mert magasabb koncentrációjú férfihormont termelnek.

Az akne diagnózisai: pusztula (genny tartalmú hólyagok); papula (bőrgöb, göbcse); fistula ( sipoly, járat); follikulus (tüsző); nodus; tuber.Az akne keletkezésének számtalan oka lehet. A súlyos akne-formák egyes családokban gyakoribbak, halmozottan fordulnak elő. Mindez arra utal, hogy az akne kialakulásában az öröklött hajlam is szerepet játszik.

Az akne kialakulásához hozzájáruló tényezők a következők lehetnek:

 • helytelen kozmetikumok használata,
 • napfény okozta Akne mallorca,
 • füstös, levegőtlen helyiségben való tartózkodás,
 • sós, zsíros ételek, olajos magvak, csoki, sajt, füstölt ételek fogyasztása,
 • gyógyszerek mellékhatásai (jódtartalmú, brómtartalmú, antidepresszánsok, hormonkészítmények, szteroidos készítmények)
 • vegyszerekkel való munkálatok,
 • szakmai, munkahelyi ártalom, mint pl. az autószerelőknél az olaj,
 • neuro-endokrin rendszer zavara, hím jellegű hormonok túltermelődése. Vegetatív idegrendszer zavarai,
 • gyomor és bélrendellenességek, székrekedés,
 • foggyulladás, fogszuvasodás, ínygyulladás,
 • vitaminhiány (pl. B-vitamin hiánya),
 • petefészek-gyulladás,
 • mandulagyulladás,
 • stressz.

Kezelés menete

Letisztítás

Arctisztításkor a bőrfelszínről eltávolítjuk a szennyeződéseket (porszemcséket, baktériumokat, elhalt hámréteget, zsírokat, izzadságcseppeket). Az arctisztítás nemcsak azoknak fontos, akik sminkelik magukat, hiszen a bőr természetes izzadása, zsírképződése, a környezet káros, szennyező hatása mindenkit érint. A por és az egyéb szennyeződés lerakódik a bőrön, beivódik a pórusokba, ezért legalább egyszer egy nap egy alapos tisztítást megérdemel a bőr. A letisztításhoz arctejet, peelinget, tonikot használunk.
treatments_1

Gőzölés

A tisztítást megelőző művelet. Fontos az arcbőr felpuhítása, mert tökéletes eredményt csak akkor érhetünk el a tisztítás során, ha a bőrt kellő mértékben felpuhítottuk.

Tisztítás

A meglévő aknék, miteszerek eltávolítása.

Fertőtlenítés

Egy speciális készülékkel, vioval fertőtlenítjük az arcbőrt. A vio fertőtlenítő hatása mellett, anyagcserefokozó, szárító, összehúzó hatású, illetve csökkenti a faggyúmirigyek működését.
Hatóanyagbevitel

A leghatásosabb eljárást, az A.C.N.E. HELP fény- és hőterápiás hatóanyag bevitelt használom. Egyaránt a bőrbe juttatja a zsíros és vizes fázisú anyagokat is. Tápláló anyagokként ampullákat juttatok a bőr mélyebb rétegeibe, amik szabályozzák a faggyúmirigy működését, gyulladásos folyamatok csökkentését.

Maszk

A kitágult pórusokat egy speciális összehúzó hatású pakolással szüntetem meg. A pakolás 20 perc alatt fejti ki hatását, miközben megnyugtatja a kipirosodott bőrt.

A kozmetikus feladata az aknét megelőző állapot fenntartása, az akne elő fokozatainak kezelése. Kezelheti a nyitott, zárt komedót, a kitágult pórust, valamint dermatológus együttműködésével egyes gyulladásokat. Feladata a komedók kézzel való eltávolítása.A szakember számára a prevenció nélkülözhetetlen. Ennek érdekében a kozmetikus feladata a bőr állapotának normalizálása, majd a normalizált bőr megtartása a rendszeres szalonkezelésekkel, ill. a megfelelő házi ápolás biztosításával. Szerencsére a kozmetikus szakemberek számára egyre több és jobb módszer áll rendelkezésre az eldugult pórusok, a nyílt és zárt komedók kezelésében.
Akne & komedó

A bőr felületén sok baktérium található, melyek, ha a bőr élettani folyamatai megfelelően működnek, akkor sem toxinjaikkal, sem anyagcseretermékeikkel nem hatnak a bőrre. Abban az esetben, ha több faggyú kerül a bőr felszínére, a faggyú elzárja a bőrfelszínt a levegőtől, és így lehetővé teszi, hogy a baktériumok aktivizálódjanak.

Ekkor egy lipáz nevezetű enzim keletkezik, amelyik a faggyú glicerinésztereit megbontja. Glicerin és szabadzsírsavak, valamint olajsavak keletkeznek, amelyek gátolják a bőrlégzést, s ezzel gyulladásos folyamatot indítanak el. A szőrtüszők kivezető csöveinél fokozott elszarusodás jelentkezik. Az ilyen szőrtüszőben a faggyú megreked, hámsejtekkel keveredik, így keletkezik a faggyúcsap, vagy más néven faggyúdugasz.

Ezt a faggyúcsapot nevezzük komedónak. A fekete komedó átmérője 1 mm, a szőrtüsző nyílásában ül, s könnyen kinyomható. A fehér (szürkés) komedó kisebb, a faggyúmirigy nyílásában ül, tehát mélyebben, ennek következtében nehezebben nyomható ki.
A komedó a faggyú szabad elfolyását akadályozza, ezért alatta sárgás színű retenciós faggyúciszta keletkezik.
A nyitott komedónál egy fekete fej látható, ami nem piszok, hanem a szaru-lipid oxidációjának következtében való elszíneződés. A vendégnek meg kell mondani, hogy ezt a feketeséget nem kell szégyellnie, mert ez nincs összefüggésbe a tisztálkodással. Az androgének hatására megsokszorozódik a faggyútermelődés, és kialakul egy szarusodási zavar a faggyúmirigy zsákocska kijáratánál, ez a komedó. Azt is tudjuk, hogy az oxidáció színváltozással jár, s ezt figyelhetjük meg a nyitott komedónál fekete formában.
A zárt komedónál a faggyúmirigy zsákocska zárt, egy fehér csillogó lezárással. Ezek a zárt komedók hajlamosak arra, hogy begyulladjanak, s gennyes betokozódás észlelhető rajtuk, ami nem teszi lehetővé, hogy kifelé lágyabb formát vegyenek fel.

Az akne kialakulásához szükség van a faggyútermelés fokozódására, mely fokozott termelés faggyútöbbletet eredményez, ami nem tud kiürülni, ezáltal faggyúpangás lép fel. A gyulladásos akne megelőzése érdekében feltétlenül szükséges a komedókat eltávolítani.
A korán eltávolított komedók nem mennek át gyulladásos állapotba, s így nem is hagynak heget maguk után.
A pubertáskor más nehézségei

A pubertás rengeteg változással jár, megváltozik a verejték összetétele, ezáltal kialakul a sajátos testszag, amit szintén nehezen viselnek egyes kamaszok. Megjelennek, helyenként megerősödnek a szőrök, melyeket egy bizonyos korig csak szőkítéssel tudunk elrejteni, majd a későbbiekben alkalmazhatjuk a különböző epilációs formákat.

Ez az a kor, mikor a végtagok hírtelen növekedésével a keringés is változik, a bőr márványozottá, a végtagok hideggé válhatnak, ami szintén a pubertás természetes jellemzője. A tinikkel minderről már 8-9 éves korukban beszéljünk, hogy ne érjék őket váratlanul ezek a változások, melyek lányoknál 20, fiúknál 28 éves korig is eltarthat.

Azzal segíthetünk a kiskamaszoknak, hogy a rendszeres tisztítással, házi ápolással és kozmetikai arckezelésekkel bőrük normalizált állapotát folyamatosan fenntartjuk, mellyel önbizalmuk is erősödik.

Kövessen Minket a Facebookon