6723 Szeged, Nádas u. 14/a 36 20 342-6618

Tudtad, hogy az ananász egy csodaszer?

Bejelentkezés

tudtad-hogy-az-ananasz-egy-csodaszer

FOGYÓKÚRÁZÓKNAK

Az ananász legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérje emésztésében nyújt hathatós segítséget. Fogyókúra idején ez a gyümölcs, illetve a belőle nyert gyümölcslé számottevően befolyásolja a “mérleg nyelvét”, kiváló kiegészítője bármilyen fogyókúrás étrendnek. Csökkenti az édesség utáni vágyat, miközben száz grammja mindössze 57 kalóriát tartalmaz.

TISZTÍTÓKÚRÁHOZ

A tisztítókúrák hívei sem nélkülözhetik az ananászt, emésztést gyorsító hatása révén ugyanis gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. B-, E-, és C-vitamint, káliumot, folsavat, magnéziumot, cukrot, gyümölcssavat, rostanyagot tartalmaz, számottevő vitaminforrásként tarthatjuk tehát számon. A folsav a vörös- és fehérvérsejtek, illetve a véralvadáshoz szükséges vérlemezkék képződésénél működik közre, és szükséges a gyomornyálkahártya normális működéséhez is. A gyümölcslevek közül a legjelentősebb folsavforrás az ananászlé, a narancslé, és a grépfrút.

VÉD A VISSZÉR ELLEN

A kitágult erekben kevés a fibrin lebontásához szükséges anyag, az un. plazminogén aktivátor. A bromelin ehhez hasonló hatást fejt ki és megakadályozza, hogy a visszerek környezetében a bőr keménnyé és rögössé váljon, így a bőr nem veszti el rugalmasságát. A bromelin a vér áramlási tulajdonságaira is hatást gyakorol, a vér hígabb lesz. Mérsékli a vérrög- és hegképződést.

GYULLADÁSGÁTLÓ HATÁSÚ

A bromelin természetes gyulladásgátló hatású enzim, ami felemészti a fibrint, ami a vér egyik fehérjéje, amit sérülés alkalmával termel a szervezet. A fibrin a véralvadásban fontos szerepet játszó, vízben nem oldódó fehérje, amely hasznos, mert sérüléskor megelőzi a vérveszteséget, és egyben káros is, mert képződése a keringésben tromboemboliás betegségekhez vezethet.

A fibrin felelős, a duzzanat, a vörösség és a fájdalomérzet kialakulásáért. Amennyiben a fibrinszint bromelin kezeléssel csökkenthető, a gyulladással járó kellemetlen tünetek mérséklődnek, illetve megszűnnek.

VÉD A DAGANATOK ELLEN

Kutatások folynak a bromelin daganatellenes szerepének feltárására. Úgy tűnik, hogy a bromelin segít azt a védőréteget eltávolítani, ami mögé a ráksejtek rejtőznek az immunrendszer elől. A kutatások szerint a bromelin képes feloldani a tumorsejtet övező fibrinhálót, így az addig elfedett daganatsejt külső felszíne szabaddá és felismerhetővé válik az immunrendszer számára, és a kóros sejtek elpusztulhatnak. Egyes vizsgálatok szerint a bromelin csökkenti a kemoterápia káros mellékhatásait. Úgy tűnik, hogy a bromelin többféle módon is hat a daganatok ellen.

JAVÍTJA AZ EMÉSZTÉST

A fehérjebontó ananászenzim hatékonyan segíti a táplálékkal elfogyasztott fehérjék emésztését, gyorsítja az anyagcserét, ezért hasznos lehet azoknak, akik emésztési problémákkal küzdenek, ezen kívül sportolóknak is fontos lehet, akiknek fontos a bevitt fehérje hasznosulásának mértéke.

HÖRGHURUTRA ÉS ASZTMÁRA

Oldja a nyákot, enyhíti az orrdugulást. Arcüreggyulladásnál is ajánlják. Beszámolók szerint a bromelin búvárok és pilóták fülproblémáit is enyhíti. Használják még nyálmirigy-gyulladásnál. Habár a vizsgálati eredmények nem egységesek, a bromelin enyhítheti a szénanátha következtében fellépő gyulladást és duzzanatot is.

SPORTSÉRÜLÉSEKRE, SEBGYÓGYULÁSRA

A bromelinnek sportsérüléseknél is szerepe van. Ajánlják rándulással, húzódással, zúzódással, izomsérülésekkel járó fájdalom és duzzadás csökkentéséhez gyulladásgátló és a szövetek regenerálódását gyorsító hatása miatt. Mérsékli a szöveti gyulladást, az ödémát.

Hasonlóan segítheti a műtétek utáni lábadozást, a sebgyógyulást: lerövidítheti a gyógyulási időt, csökkenti a műtét utáni fájdalmat, a duzzanatot. Különösen az orr- és melléküregek műtétei után ajánlják.

IZÜLETI GYULLADÁSRA

Gyulladásgátló és természetes fájdalomcsillapító hatásánál fogva a bromelint ajánlják ízületi gyulladás (arthritis) esetén is.

VÉD A SZÍVINFARKTUS, STROKE ELLEN

A bromeline enzim a vérlemezkék túlzott összecsapódását ellensúlyozva, véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen, csökkenti az éren belüli vérrögképződés kockázatát, a szívtáji szorító fájdalmakat, tágítja a verőereket.

A vörösvérsejtek összecsapódását akadályozva csökkenti a vérrög kialakulásának lehetőségét, ezzel csökkenti a szívinfarktus és a stroke kockázatát.

SCLEROSIS MULTIPLEX

A bromelin étrendkiegészítő sclerosis multiplex esetén is ajánlható fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt.

IMMUNERŐSÍTÉSRE

A sikeres immunválaszt befolyásolja a T-sejtek és a makrofágok működése, illetve az általuk termelt citokininek, amik kulcsszerepet játszanak az immun kommunikócióban. A bromelin fokozza a citokininek termelődését. . A kutatók arra is gondolnak, hogy a bromelin könnyebb bejutást biztosít az immunrendszer bizonyos alkotórészeinek, és ez által javítja az öngyógyító mechanizmusok működését.

ANTIBIOTIKUMOK ESETÉN

A bromelin bizonyos antibiotikumok hatását felerősíti, aminek lehetséges oka az, hogy azok jobban felszívódnak, és hogy a beteg szövet áteresztőképességét növelik, így az antibiotikumok könnyebben eljutnak a fertőzés helyére.

MINDEN NAP EGYÉL ANANÁSZT!

Láthatjuk milyen fantasztikus hatású szinte az egész szervezetre. Nem mondhatjuk, hogy gyógyító hatású, de megelőzésre kiváló!

Kövessen Minket a Facebookon