6723 Szeged, Nádas u. 14/a 36 20 342-6618

Lélekápolás

Bejelentkezés

lelekapolasTestünk olyan, mint egy TÜKÖR, MEGMUTATJA nekünk, ami a lelkünkben zajlik.  Életünk során sokféle impulzus ér minket, ami a lelkünkre hatással van, még akkor is, ha mi úgy gondoljuk ez csak egy kis semmiség volt. Persze nem csak kis semmiségekkel találjuk szembe magunkat, hanem nagyobb gondokkal, mint például megélhetési, családi, kapcsolati problémákkal, hogy csak a leggyakoribbakat említsem. De egy balesetből, vagy szerettünk elvesztéséből eredő fel nem dolgozott trauma is nyomot hagy bennünk.

Néha az élethez való hozzáállásunkkal nehezítjük a lelkünket, mert például túlzottan aggodalmaskodóak vagyunk, túl sok mindentől félünk, és ezeket nem kommunikáljuk le, nem mondjuk el annak, akinek kellene, akivel a konfliktusunk fenn áll, hanem inkább magunkba zárjuk és, ahogy Tara O’Hara mondaná az Elfújta a szélből: „Majd holnap foglalkozom vele, ma nem, már túl fáradt vagyok hozzá.”  És a probléma szépen elfelejtődik, ami nem azt jelenti, hogy mi ezt feldolgoztuk, hanem csak elraktároztuk, eltettük a kamra egyik polcára és jól elzártuk az ajtót. Na, ezek azok a dolgok, amiket a testünk egy darabig tolerál, de aztán később, mikor már nincsen több polc és ki akar folyni a kamrából, mert az égvilágon semmit nem teszünk magunkért, elkezdi megjeleníteni, pontosan azokon a helyeken, ahol, ha értjük a szimbolikáját, a legjobban rá tud mutatni a hátterekre. Ha a betegségeket, mint jelképeket tekintjük, könnyebben megérthetjük a lelkünkben sokszor elnyomott problémákat, és ezzel máris a gyógyulás útjára léphetünk.

De, ha a betegséget csak tünetileg kezeljük, illetve elnyomjuk gyógyszerekkel, a probléma nem fog megszűnni, újra előtör valahol máshol. Testünk betegségeit csak lelkünk problémáinak feloldásával együtt van értelme gyógyítani. 

Ezek szerint minden betegség gyógyulásának kulcsa a saját tudatunkban van. Az önmegismerés, elfogadás, és a szeretet (önmagunk, és mások szeretete), lelkünk békéje, könnyed egyensúlya, harmóniája vezet minket az egészséghez.

Érdemes tehát a lelkünk higiéniájára is figyelnünk. A legjobb, ha minden este átgondoljuk a napunkat, és ha valami nincs a helyén, minél előbb igyekszünk helyreállítani lelkünk egyensúlyát. Ha pedig már egy ideje elhanyagoltuk lelkünket, mert más fontosabb dolgunk volt és akár többféle betegséggel is jelez a testünk, akkor ideje nagytakarítást tartanunk, hogy ezzel is megelőzzük a betegségek kialakulását.

Kövessen Minket a Facebookon