6723 Szeged, Nádas u. 14/a 36 20 342-6618

Tudod hogy sminkeljed ki magad?

Bejelentkezés

tudod-hogy-sminkeld-ki-magad

A SZEMFORMA ismerete

Közel ülő szemek

Amikor a méréstechnika alapján a két szem közötti hely túlságosan kicsi, azaz nem fér el a képzeletbeli harmadik szem. Itt a a sminkelési cél, hogy távolítsuk a szemeket. Érdemes a szem külső sarkát erősíteni, sötét ceruzával, vagy porral, ami hangsúlyozza azt a részt, és ezzel távolítja a szemeket. Az orrnyeregnél, és a belső szemzugnál pedig a világos, fémes árnyalatok a befutók. A pillákat is csak kívül hangsúlyozd.

TÁVOL ÜLŐ SZEMEK

Amikor a méréstechnika alapján a két szem közötti távolság nagyobb, mint egy harmadik szem. Itt a sminkelési cél, hogy közelebb hozzuk a szemeket. Érdemes a kontúrokat teljesen behúzni a szem belső sarkáig, teljesen körbe kontúrozva a szemet. A szemgödrödet sötétítsd, és kifelé satírozva világosítsd, így közelebb húzod őket egymáshoz. Még ami segít a belső pillákat is erőteljesen fesd ki.

MÉLYEN ÜLŐ SZEMEK

Amikor a szemek mélyen ülnek a koponyacsontban. Az előreugró szemöldökcsont miatt a tekinteted szinte elvész, ezért csakis olyan színekre van szükséged, amely optikailag előrébb hozza a szemet. Ezek elsősorban pedig a világos, meleg fényes árnyalatok, amelyeket a belső szemzugba és a mozgó szemhéjra tehetsz. A szemöldökcsont középtónusú árnyalatokkal tompítható, a legsötétebb színekkel pedig a külső pillatőnél hangsúlyozhatsz.

REJTETT SZEMEK

Ebben az esetben a szemhéj belóg a mélyítő vonalon, így a szemhéj kisebbnek tűnik, vagy nem is látszik. Éppen ezért a szemhéj vonalán felejtsd el a sötét színeket, mert ezek bezárják a szemed. Hangsúlyozd bátran az alsó vonalat ceruzával és színekkel, sőt a mozgó szemhéj fölött is színezheted. Tipp, ha dögöset szeretnél, az alsó vízvonalat is húzd ki egy puha ceruzával.

KIDÜLEDŐ, KEREK SZEMFORMA

Amikor a szemek erőteljesen kiállnak a szemgödörből. Ez általában nagy szemhéjfelülettel társul. Ennek örülhetünk, mert bátran színezhető elsősorban sötét színekkel. Nagyon jól áll a füstös szem, és bátran húzzunk vastag vonalakat. Tipp, hogy a belső vízvonalat is húzd ki sötét, puha ceruzával. Ami tilos, az minden ami fényes és csillog. Ettől még nagyobbnak látszik, és azt nem szeretnénk.
szemek

LEFELÉ ÍVELŐ SZEMEK

Mandula alakú a szem, csak a szem külső sarka lefelé tart, ettől „szomorú” hatású. De nem baj, mert ez a szemforma tökéletes a sexi cicaszemhez. A 45 fokos szögben tovább húzott tusvonal szépen megemeli a szem külső sarkát. Akkorára húzhatod ami Neked jól áll. Mellette még bátran használhatsz ceruzát, és szemhéjport, ahogy tetszik.

FELFELÉ ÍVELŐ SZEMFORMA

A felfelé ívelő szemek is mandula alakúak, úgy, hogy a külső szélük felfelé tart. Ilyenkor az alsó szemhéj hangsúlyosabb és hosszabbnak látszik, mint a felső. Próbáljuk meg egyensúlyba hozni az alsó és felső vonalakat, így az erősítsük sötét ceruzával, vagy porral az alsó vonal külső részét. A szemhéjat színezheted, ahogy Neked tetszik.

Ez a hét alaptípusa a szemformáknak. Van azonban amikor az alapformák kombinálódnak. Lehet például közelülő, és kidülledő szem egyben. Ilyenkor kombinálni kell a festési technikákat.
Vegyél a kezedbe egy tükröt, és nézd meg melyik leírás illik Rád. Kezd el gyakorolni a javítási technikát, és előbb-utóbb profi leszel a szem nagyobbításban. Ha mégsem megy keress fel egy szakembert, és ő majd segít.

Egy biztos bármilyen is a szemed, kifestve még igézőbb, csábítóbb lesz. Hogy ne kelljen minden nap a kihúzással foglalkoznod, mert ugye ez a leg nehezebb művelet van egy ötletem. A puha ceruza hamar elkenődik, napközben többször ellenőrizni kell a sminkedet, elfelejted és megdörzsölöd a szemed…ezek a sminkbalesetek idegesítőek. Ebben segít a tartós smink, ami egy olyan sminktetoválás, ami 3-4 évre megkönnyíti a mindennapjaidat. Az elkészült vonalak egy alapsmink Neked amit spirállal, és szemhéjporral feldobhatsz az adott problémádnak megfelelően.

SZERETNÉD TUDNI HOGYAN KÁPRÁZTASS EL MÁSOKAT TÖKÉLETES TARTÓS SMINKEDDEL ANÉLKÜL, HOGY ÓRÁKAT TÖLTENÉL A TÜKÖR ELŐTT? AZ ÁLLANDÓ TÖKÉLETES SMINK TITKAIT MEGTALÁLOD ITT(SMINKTETOVÁLÁS)

Kövessen Minket a Facebookon