6723 Szeged, Nádas u. 14/a 36 20 342-6618

Mit kell tudni a szájtetoválásról

Bejelentkezés

mit-kell-tudni-a-szajtetovalasrolA szájtetoválás hatása, hogy az ajkak hangsúlyozásával az egész arc harmonikusabbá válik. Egy jól megrajzolt, kiszínezett szájtetoválás átformálhatja az egész arcot, így ezzel a praktikus trükkel, nem csak színt viszünk az arcunkra, hanem arckarakterünk kialakítását, kisebb formai hibák korrigálását is elérhetjük. Lássuk hogyan! Arról se feledkezzünk meg, hogy a férfiak imádják a teltebb, érzéki szájakat, így biztos, ha csak nincs ilyen szád már alapból, egy kicsit mindenképpen korrigálni, formázni, nagyobbítani kell.

A KESKENY SZÁJ

Nem a legideálisabb szájforma, de segíthetünk rajta kontúrceruzával úgy, hogy kicsivel az eredeti ajakszélek fölött húzzuk meg a száj új vonalát, majd a rúzst finoman összedolgozzuk a kontúrral. Arra vigyázzunk, hogy a rúzs sehol nem lépheti át a kontúrvonalat. Minél világosabb rúzst használunk, annál kevésbé feltűnő a szájvonal helyreigazítása. Ha csillogóvá teszed, még nagyobbnak látszik!

NORMÁL SZÁJFORMA

Az arányosan formázott száj, külön adomány. Festhetjük bármilyen színűre, de az is elég, ha kontúrceruzávalkörbe rajzoljuk és színtelen szájfénnyel bekenjük, hogy szépen csillogjon. Ebben az esetben a száj eredeti formáját ne változtassuk a kihúzással.

A TELT SZÁJ

Húsos és nagy szájból lefaragni elég nehéz, bizonyos esetekben felesleges is. Elég, ha kontúrceruzával egészen kicsit keskenyítjük a szájvonalat. Ennél a szájtípusnál legelőnyösebb a mélyvörös szín és a mattfelület. Lényeges, hogy a kontúrceruza egy árnyalattal legyen erősebb a rúzsnál. A színek összemosását papír zsebkendővel végezhetjük úgy, hogy többször rányomkodjuk az ajkunkra.

EGYENETLEN AJAK

Ha a felső ajak vonala egyenetlen, mindenképpen korrigálásra szorul. A keskenyebbik felét a természetes vonalán kívül rajzoljuk kontúrceruzával akkorára mint a másik oldal. Ellenőrizzük, hogy a két vonal egyforma, majd rajzoljuk körül az alsó ajkat, majd rúzsozzunk.

A FELSŐ AJAK KESKENYEBB

A felső ajak hangsúlyossá tétele a cél. Ilyenkor az alsó ajak kiállóbb, húsosabb, ezért a kontúrt a szájszélnél kicsit beljebb húzzuk. A felső ajak keskeny, ezért nagyobbra kontúrozzuk, ceruzával elsatírozzuk a megnagyított részt. Ellenőrizzük a formát, hogy egyforma, majd rúzsozzunk. A száj körizma a harmadik legerősebb izom a testünkben? Egész nap mozgásban van, hiszen amikor eszünk, iszunk, beszélünk, mosolygunk, puszit adunk, csókolózunk stb. ez az izmunk mindig mozgásban van. Láttál már elkenődött, ráncokba felfutott rúzst? Láttál már félig elmaszatolódott szájfestést? Ez a rossz minőségű, vagy túl puha és krémes állagú rúzs vagy ceruza miatt van, ami a száj mozgása miatt „elmászik” a helyéről. Ha nincs időd alaposan feltenni, púderezni stb. a rúzst, ez bármikor előfordulhat. Te is jól szeretnél kinézni az edzőteremben, uszodában, akkor is ha éppen folyik rólad a víz? Szeretnéd, ha nem kellene a munkahelyeden minden kávészünetben a sminkedet ellenőrizni, és rúzsnyomos poharat mosogatni? A SMINKTETOVÁLÁS ERRE A LEGJOBB MEGOLDÁS.

Kövessen Minket a Facebookon