6723 Szeged, Nádas u. 14/a 36 20 342-6618

Mi a szép bőr titka?

Bejelentkezés

mi-a-szep-bor-titkaA bőrünk télen a párás-hideg-, esetleg szmogos kinti levegőtől és a benti fűtött, száraz melegtől erősen vízhiányossá, szárazzá vált, a faggyúmirigyek a hideg elleni védekezés érdekében több faggyút termeltek, emiatt a “miteszerek” száma megnőtt. Ezek a faggyúdugócskák a szennyeződést mint egy szivacs magukba szívják, elszineződnek. Ha nem figyelünk oda,eme fekete pontocskák el is fertőződhetnek,begyulladhatnak, acnék, “pattanások” keletkezhetnek.

Fontos tudni azt is ,hogy a tél folyamán a bőr egészséges működéséhez szükséges fontos vitamint és ásványi anyagot juttatunk a szervezetünkbe. A megfelelő folyadékmennyiségről nem is beszélve. Persze a problémák nem csak az arcbőrünket érintik. 

Az egész testünk vastag téliruhába volt burkolva. E miatt hajlamosak vagyunk a “ruha alatt nem látszik” elvet követni. Pedig mindenképp az egész testünkel kell foglalkozni. A bőrünk véd a külvilág viszontagságaitól,amennyiben nem foglalkozunk vele,nyitott marad a “védőgát”, elérnek bennünket a baktériumok, gombák, vírusok…

A bőrápolás nem csak a nők ügye.

A fiúknak,férfiaknak is kéne időt ,energiát szánni erre a  borotválkozáson kívül! Sokszor azt hallom,hogy a kozmetika a nők részére kitalált kence-fice-cicoma. Jó lenne az erősebbik nemet is meggyőzni az ellenkezőjéről! Szerencsére már egyre több férfiú paciensem van,akit sikerült bevezetni a kozmetika rejtelmeibe.

No de jön a tavasz, ébred, bimbózik, nyílik a természet, mi is felébredünk a téli álomból, s tükörbe nézve szembesülünk a tél okozta “károkkal”. Ilyenkor sokan meggondolatlanul,megfelelő ismeretek hiányában nekilátnak a “házi kezelésnek”

Mielőtt bármilyen kozmetikumot alkalmaznánk, jó, ha tisztában vagyunk a bőrünk típusával, érzékenységével, esetleges allergiánkkal, -problémájával-, annak okaival. Feltétlenül kérjük ki szakember, kozmetikus tanácsát!

Sokan elfelejtik, hogy a bőr egy szervünk,és a szervezetünkön belül a szervrendszer egy része. Tehát ahogy nem mindegy mit eszünk, iszunk, azaz mit viszünk be, úgy az sem mindegy, hogy mit kencézünk a bőrünkre.

Radírozz!

A fent említett problémák enyhítésére a bőr leradírozása jótékony hatású lehet, ami az elhalt, száraz felső hámréteget a beleivódott szennyeződéssel együtt eltávolítjuk, így a bőr felfrissül, javul az oxigén ellátása is. A megszaporodott comedókat, “miteszereket” is érdemes kitisztíttatni, hangsúlyozom tisztíttatni, ami után a tápláló, regeneráló krémek, pakolások hatóanyagai akadálytalanul szívódhassanak fel.

A kezelést mindenképp kozmetikusra  kell bízni,mivel ez egy szaktudást igénylő, aprólékos beavatkozás. A “házi” nyomkodással akár maradandó sérüléseket is okozhatunk magunknak, sebes lesz, felülfertőződhet……

Miután a szakember “megtisztított” bennünket, biztosak lehetünk benne, hogy a megfelelően kiválasztott kozmetikum hatékonyan fog érvényesülni, szépíti, táplálja a bőrünket.

Kövessen Minket a Facebookon