6723 Szeged, Nádas u. 14/a 36 20 342-6618

Hogyan ápoljam a bőröm?

Bejelentkezés

hogyan-apoljam-a-boromArcbőrünk árulkodik arról, mennyire élünk egészséges, harmonikus, kiegyensúlyozott életet, testi problémáink és lelki gondjaink is hamar meglátszanak rajta. Ezért érdemes különös figyelmet fordítani az arcápolásra már fiatal korban, elhagyni a káros szokásokat és a bőrtípusnak megfelelően gondozni arcunk érzékenyebb bőrét. Kecskés Rita stílustanácsadónk jótanácsai a megfelelő arcápoláshoz – tartsd be a legfontosabb szabályokat, hogy még sokáig megőrizd arcod szépségét!

  1. A reggeli hidratálás előtt tisztítsd meg az arcod szemcsés arclemosó krémmel, dörzsi szivaccsal vagy kefével. Az elhalt hámsejtek eltávolításának következtében a vérkeringésed beindul, a krém gyorsabban és mélyebben felszívódik, bőröd finom tapintású és üde lesz.
  2. Ha a szemed reggel karikás és duzzadt, használj fagyasztóban tartható zselés szemmaszkot, mellyel pár perc alatt csökkentheted a duzzanat mértékét.
  3. Kiváló megoldás a karikás és sötét szemekre a szemhéjra és szemkörnyékre felvitt világos korrektor is, mellyel villámgyorsan segíthetünk a fáradtnak látszó szemek látványán. Ez a pici kis eszköz napközben is velünk lehet, így bármikor, akár egy váratlanul adódó esti program előtt is nagyon jól jöhet – főleg, ha fárasztó nap áll mögöttünk. A szépen felvitt korrektor után készítsd el a sminket.
  4. Az időskori szép bőrt és szép arcot már fiatal korban is óvni és gondozni kell, ezért ha 50-60 felett nem szeretnél teljesen és visszafordíthatatlanul ráncos lenni, mielőbb szakíts a cigarettázással.
  5. Az alkohol is maradandó károsodást okoz. Nincs olyan ember, akinek idővel ne látszana meg az arcán a rendszeres italfogyasztás, ezért aki szép bőr szeretne, annak kerülendő. Ezen szokásunk következtében az arc felpüffed, a szép világos arcbőrt visszafordíthatatlanul felváltja a kétségbeesésről árulkodó véreres arc látványa.
  6. Egy jó séta a levegőn, vitaminok és ásványi anyagok, illetve ezeket tartalmazó krémek, pakolások használata minden életkorban nagy segítség a bőrnek, mely az idő előrehaladtával meghálálja a rendszeres gondoskodást.
Kövessen Minket a Facebookon